Thursday, July 19, 2012

kelam kabut di majlis resepsi

arini nak sambung entry kisah kelam kabut di majlis resepsi pulak..

majlis resepsi i buat kat dewan.dalam pukul 10lebih baru i bergerak ke dewan.sampai2 dewan my SIL cakap meje untuk letak doorgift takdek. cuak jugak mase tu bile pikir2 nak letak doorgift kat mane. SIL i pusing2 1 dewan carik kot2 ade meje lebih tapi takdek. die pusing ke tepi luar dewan tengok2 ade 1 meje tapi sepatutnye meje tu untuk pihak catering. SIL try slow talk dgn owner catering tu. die cakap tak cukup meja.

nasib baik owner tu baik hati so die pun bagi je la meje tu.lagipun katering dengan kerusi meje dari vendor yang same.tapi dpat meje togel sebab takdek alas meja. 1 hal pulak dah. SIL cepat2 kol mak.
nasib baik mak kat umah lagi. mak carik kain2 yang besar untuk buat alas meje tu. carik punye carik, nasib baik ade kain lebihan langsir umah yang berlebih banyak. muat la nak cover meja doorgift tu.

pengajaran : deal betul2 dengan vendor bape banyak meje+kerusi nak guna. i dah mintak lebih meje tapi tak tau silap kat mane..nasib baik SIL i cekap dan bijak nak setelkan masalah.
 
mase SIL tengah sibuk2 uruskan pasal alas meje dengan mak, i pulak sibuk kat dalam bilik persediaan mengerah keringat anak2 buah i untuk membuat centerpiece. pagi majlis resepsi baru terhegeh2 nak buat kan.kalau tengok bride lain tu dah siap awal2 dah. nasib baik la makcik2 i yang dah datang masuk bilik tu dan tolong anak2 buah i. sempat la siap jugak walaupun cincai2 je i punye centerpiece.. hahaha.. nak wat camne kan, kalau bukan last minit bukan maria namenye.. :P ye la i busy keje weekdays, weekend pulak sibuk kelas. i hanya start buat persediaan lepas abis final exam which is seminggu sebelum majlis.. so tu la jadinye.. tu tak sempat ni tak sempat.. padan muke aku.. hahaha

pengajaran : benda yang boleh siap awal sila siapkan awal


tgk! simple je kan.. hahaha.. sume gune bhn2 terbuang..


mase tengah sibuk2 tunjuk ajar anak buah care2 nak buat centerpiece tu pulak, MUA i pun sampai. terus i tinggalkan kanak2 ribena tu sendirian. lepas dah siap2 mekap, turn nak pakai tudung. my MUA mintak crown nak tengok..sekali dangggggg!!!.. crown takde. tertinggal kat rumah.cepat2 pengapit i carik abang i suruh balik rumah ambik. sementara tunggu crown i sampai, my MUA make-up kan my hubby dulu

pengajaran : siapkan semua barang2 1 tempat dan cek sebelum bertolak ke dewan.nasib baik rumah dekat, kalau jauh? jadik pengantin takdek crown la i.. hehehe...



crown yg tertinggal


bila dah siap make-up, baru teringat sepatutnye si suami ade sapu tangan letak kat poket baju. contoh macam baju mirza ni suami kerry.tapi sapu tangan tu takde.bile i kol butik die cakap dah anta sekali
dengan my hb. die cakap pass kat anak buah i. bile tanye anak buah i sume blur2 ayam... dengan pantas pengapit i ambik sekuntum bunga dari hb i dan suggest letak kat poket baju si suami.. konon-konon menggantikan sapu tgn tu la. terpaksa la si suami jadi mat bunga kejap. ade bunga2 gitewww.

pengajaran : patutnya lantik sorang yang betul2 boleh harap.kalau boleh orang dewasa. ni sebab main pass2 la sapu tgn tu hilang.takpelah bukan masalah besar pun kan.. :)


bunga di hb dan di poket adalah same

mek pinjam gmbr!.. :) patutnya jadi macam mirza ni tapi kerry pun ade kisah di sebalik sapu tgn tu kan kerry kan.. :P

rasenye tu je kot kelam kabut yang jadi mase resepsi tu. sebab lepas tu i dah berarak dan bersanding so tak tau ape2 cite di sebalik tabir. yang i tau senyum, senyum dan senyummmm saje..

11 comments:

  1. yang penting semuanya selamat kan dear. senyum hari2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup nora.. yg penting dah selamat dan dah lepas.. senyum je hari2 skang ni.. hehehe

      Delete
  2. i pun dulu kakak ipar i jd floor manager. dia ckp sasha nanti tak pyh pikir pape. pkir bersanding je. nasib baik huhu takpe benda dh lepas kan semua dh selamat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan mmg patut kene ade floor mgr bg teratur ckit.. hehe.. ni sume gamble je.. padanmukei.... nsb baik dah lpas..

      Delete
  3. hoiiiii terselit gambar dennnnnnnnn hahaahahah
    itu bukan sapu tangan tuuu 'kertas' tangan hahahaahhhaha. same kes,takde sapu tangan patu capai la ape yg ade hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa tauuuu.. kita serupaaaaa.....

      Delete
  4. comel n good sharing dear..kalau majlis kawen x huru hara mmg x sah kan..lg rase nk lempang sbb bende tiny miny tu yg kite terlepas pandang..

    ReplyDelete
  5. mariaaaaaa.... wah da lama xsinggah blog maria.. maafkan daku... T_T hows hot mommy to be now? ;)

    anyways, i plak bila da lantik floor manager. floor manager mmg mengalahkan PM..!! mcm2 benda yg i nak buat kena reject n kena buang setelah penat2 setup malam sebelum tu.. huwaaaaa T_T

    ReplyDelete
  6. xpe, janji maria nampak cantik on that day.plus,tu sume memori..hehe..

    ReplyDelete
  7. Salam Ukhwah..
    Alhamdulillah dah selamat semua..
    semoga kekal hingga ke Jannah (^_~)

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete